Alle overige soorten losse thee vind je hier, zoals witte thee en oolong thee. Zo kun je oneindig blijven variëren.

Losse thee bestellen

Om jou perfect van dienst te zijn bieden we maar liefst 9 categorieën met losse thee. Van zwarte, groene, rooibos, kruiden, witte tot fruitmelange, seizoen en biologische thee. Alle thee soorten zijn los verpakt. Je kunt de thee zetten met een theefilter. Kun je niet kiezen? Bij elke theebestelling ontvang je gratis thee. Hoe het werkt? Kijk op de gratis thee pagina!

Losse thee smaakvoller dan theezakjes

Wereldwijd zetten de meeste mensen thee met theezakjes. Thee van losse bladeren is echter smaakvoller en in de meeste gevallen gezonder.

Losse bladeren zijn kwalitatief beter dan thee uit zakjes. De verklaring hiervoor is eenvoudig. Als je losse thee koopt - of het nu gaat om groene thee of organische zwarte thee –zijn de bladeren (grotendeel) intact en hele bladeren behouden hun essentiële oliën te behouden.

Om thee in zakjes je te krijgen worden de bladeren verkruimeld en versneden. Bovendien bevat thee uit zakjes vaak restafval of bladfragmenten. De thee stof wordt verzameld nadat de bladeren zijn geplukt en verwerkt. Deze theesnippers verliezen veel van hun essentiële oliën, die van nature voorkomen in hele bladeren.

Gezondheidsvoordelen onbewerkte thee

De producten van Thee van de Markt bevatten meer en betere essentiële oliën en antioxidanten dan zakjes uit de supermarkt. Bovendien geven hele theebladeren meer smaak af. Het verschil tussen een kop thee gezet met een zakje of van losse bladeren proef je onmiddellijk.

En de antioxidanten - die het meeste aanwezig zijn in losse groene thee - hebben een gunstig effect op uw gezondheid.

Thee zetten is niet moeilijk

Als je dacht dat thee zetten zonder zakje lastig is, heb je het mis. Thee van de Markt heeft een breed aanbod aan hulpmiddelen, zoals maatscheppen en theepotten, waarmee je eenvoudig en snel een heerlijk kop losse thee zet.

Theebladeren versus theezakjes, dit zijn de verschillen:

  • De bladeren van losse thee zijn (grotendeels) heel. Thee uit zakjes wordt in stukken gesneden, anders passen ze er niet in.
  • Hele theebladeren bevatten alle natuurlijke oliën en antioxidanten. Bij thee uit zakjes gaan veel van deze stoffen verloren.
  • De smaak en het aroma van hele theebladeren is sterker en intenser. Thee uit zakjes smaakt bijna altijd minder.