Losse thee zetten doe je zo!

Losse thee zetten doe je zo!

0 reactie minuten lezen

Hoe moet ik losse thee zetten?

In onderstaande tabel is weergegeven hoeveel gram thee er per mok of pot gezet moet worden. De thee kan gezet worden in een filter of een thee ei. Bereid het water op de aangegeven temperatuur en plaats het filter in de mok of pot. De thee moet nu enkele minuten trekken afhankelijk van de soort.

Soort Thee Hoeveelheid per mok Hoeveelheid per pot (ca 1,5 liter) Temperatuur water Trektijd
Zwarte Thee2 gram5 gram100°C 3 – 5 min
Groene Thee2 gram5 gram 80°C  2 – 4 min
Rooibos Thee  2 gram5 gram100°C6 – 8 min
Kruiden Thee3 gram7 gram100°C5 – 8 min
Witte Thee2 gram5 gram80°C 5 – 8 min
Fruitmelange3 gram7 gram100°C3 – 5 min

*2 gram is ca. één theelepel

Wanneer de tijd verstreken is kun je genieten van een heerlijke mok thee!
Bovenstaande tijden en temperaturen zijn slechts een advies, in de praktijk zijn de trektijden meestal korter. 

 

Theefilter voor horeca

Om in een horeca bedrijf, maar ook voor thuis een perfect kopje thee te serveren is het gebruik van dit filter met onderzetter een ware must. In steeds meer restaurants en op terrassen zie je dat er losse thee geserveerd wordt.
Om de thee op een mooie manier te presenteren gebruik je dit filter, cannikin genaamd. Hoe ga je te werk? Doe heet water in een glas of mok en zet het lege filter erin. Vervolgens plaats je de deksel boven op de mok met daarin de losse thee. Nu kun je de thee serveren aan je gasten. Aan tafel kunnen de gasten de losse thee zelf in het filter plaatsen.

Het deksel kan ook gebruikt worden als schotel. Na de gewenste trektijd kan het filter uit de thee worden gehaald. Voor het uitlekken kan het schoteltje worden gebruikt. Je zult zien dat je gasten in jou restaurant of bij je thuis dit een heel bijzondere manier van theepresentatie zullen vinden. Het filter is gemakkelijk te legen en schoon te maken, en vaatwasser bestendig omdat het gemaakt is van roestvrij staal.

Thermometer voor thee zetten

Losse thee zetten is niet moeilijk, maar bij de verschillende soorten is de watertemperatuur belangrijk. Bijvoorbeeld groene thee en witte thee moet in water van 80 graden worden gezet. Wanneer je dit niet doet krijgt de thee een bittere smaak. Speciaal hiervoor is er de thee thermometer. Nu weet je precies de juiste watertemperatuur voor je thee. Deze thermometer zit in een stevige houten koker en is daardoor nagenoeg onbreekbaar. Daarnaast kun je deze thermometer ook gebruiken voor andere kookdoeleinden.

Al onze theefilters Al onze thee-accessoires

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Losse thee zetten doe je zo!"Laat een reactie achter