Alles over losse thee - deel 2

Alles over losse thee - deel 2

0 reactie minuten lezen

Losse thee is thee zoals thee bedoeld is, een eerlijk product, je ziet wat je krijgt .Thee van losse theeblaadjes bevat veel antioxidant, vitaminen en flavonoïden. Zwarte thee bevat fluor en andere stoffen die goed zijn voor je gezondheid.

Er is een zeer grote variatie aan losse thee te krijgen, ook kun je zelf nog je eigen melange maken door losse thee soorten met elkaar te combineren. De losse thee blaadjes zijn intens van smaak, veel meer dan met theebuiltjes waar meestal niet meer dan wat gruis thee in zit . Dit gruis wordt ook wel stof of dust genoemd.

Hoe leuk is het om je eigen verse losse thee te maken met een filter of een thee eitje. Je kunt losse theeblaadjes ook gebruiken bij het koken van diverse gerechten,  theeblaadjes kun je namelijk gewoon eten.

Losse thee zetten.

Losse thee zetten is heel eenvoudig, meestal heb je twee gram, ofwel één theelepeltje nodig voor een theeglas. Voor een pot thee gebruik je 4 tot 5 theelepeltjes losse thee, maar je kan altijd zelf bepalen hoe intens de smaak moet zijn.  Voor sterke thee voeg je extra blaadjes toe en voor een milde smaak doe je minder theeblaadjes in het filter. Even de blaadjes laten trekken en je thee is klaar.

Kortom je kan thee zetten op de manier die jij het lekkerste vind. Er is een groot assortiment aan thee soorten, filters en thee-eitjes te koop in onze thee webshop . Zorg wel dat je eitje niet te klein is, de thee moet wat ruimte hebben voor de beste aroma afgifte.

Losse thee is niet duurder.

Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want de prijs van losse thee is meestal gelijk dan een glas thee gezet met een theebuiltje. In tegenstelling tot het theebuiltje krijg je bij losse thee wel de kwaliteit die je verwacht, een volle smaak van thee met een heerlijk aroma.

Thee van de markt heeft op dit moment een groot aanbod aan groene thee welke momenteel erg veel verkocht wordt vanwege de smaak en gezonde werking. Maar ook prachtige melanges zoals champagne thee en wintersfeer met hun heerlijke geuren zijn erg populair als losse thee. En zeg eens eerlijk losse thee is echt een lust voor het oog.

Losse thee bewaren.

Om de smaak van losse thee zo goed mogelijk te behouden is het aan te raden thee donker en afgesloten te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld in thee bewaarblikken.

Thee is lang houdbaar.

Losse thee is lang houdbaar; onder goede omstandigheden wel tot vier jaar. Maar meestal zal je thee dan natuurlijk al lang op zijn!

Bekijk alle soorten losse thee

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Alles over losse thee - deel 2"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »