Losse thee kun je door middel van een theefilter zetten. Goede filters zijn smaakneutraal en geven de smaak van de theebladeren optimaal af. Zo komen alle aroma´s en goede eigenschappen tot hun recht geniet je van een heerlijke kop thee.

Theefilters zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je losse thee zetten met bijvoorbeeld een thee ei, knijper of een inhang filter. Uiterst handig zijn de biologische wegwerp filters van T-sac. De gaatjes in deze biologisch afbreekbare zakjes zijn uiterst fijn. Daardoor zijn ze zakjes zeer geschikt voor fijne theeën, zoals Rooibos thee.
t sac thee filter

Waarom losse theefilters kopen?

Losse thee smaakt in vrijwel alle gevallen beter dan thee uit zakjes. De thee uit zakjes wordt geknipt en versneden, anders past het niet. Dit gaat echter ten koste van de smaak en de gezonde eigenschappen van theebladeren. Ook gebruiken fabrikanten voor thee uit zakjes vaak restafval.

Zelfs als je hele bladeren in theezakjes stop blijft de smaak achter. De bladeren hebben namelijk de ruimte nodig om hun aroma af te geven. In een zakje krijgen ze die onvoldoende. Zet je thee van losse bladeren met een speciaal theefilter, dan neemt de smaak en kwaliteit aanzienlijk toe.

Koop losse theefilters bij Thee van de Markt

Thee van de Markt levert een breed assortiment aan hoogstaande theefilters. De filters maak je eenvoudig schoon. Ook zijn de modellen duurzaam en eenvoudig in het gebruik.

Theefilters schoonmaken

Je kunt theefilters eenvoudig en op verschillende manieren schoonmaken. Alle filters zijn afwasmachine-proof. Je kunt ze dus eenvoudig in de afwasmachine stoppen, of desgewenst met de hand afwassen.

Na verloop van tijd kan er een bruin aanslaglaagje achterblijven op een theezeef of -filter. Dit verwijder je door hem te laten weken in een bakje met soda of een scheutje chloor. Spoel wel goed na, om eventuele schoonmaakresten te verwijderen.

Maak je de zeef liever schoon met natuurlijke middelen? Wrijf hem dan eerst in met citroensap en laat dit een poosje intrekken. Het citroensap verwijdert vuil en vet en doodt eventuele bacteriën. Poets de theezeef of het theefilter eventueel na met een niet te ruw sponsje en spoel hem goed af.

...Lees meer
Filters Filters
Pagina 1 van 2