BeschrijvingKandijsuiker klont wit
Kandijklonten
Kandijsuiker klont wit
Afmeting van de klontjes zijn ca. 2,5 cm.
Kandij maakt men van klontjes gekristalliseerd suiker, meestal noemen we het product kandijsuiker.
Vaak wordt rietsuiker gebruikt, dit wordt verhit en langzaam afgekoeld waardoor de kristallen ontstaan.
Deze kristallen zijn zeer goed te zien op de kandijsuiker stokjes. Door toevoeging van karamel ontstaat de bruine suiker.
In Antwerpen kent men al vanaf het jaar 1500 een grote kandijsuiker industrie, suikerbakkerijen noemen ze de fabrieken daar.
Bij kandijsuiker komt vaak het woord nostalgie om de hoek, de suiker wordt vaak gebruikt voor in de koffie of thee.
Kandijsuiker komt voor in klonten en brokken op stokjes maar ook als siroop.
Heb je liever honing in je thee, wij hebben heerlijke acacia honing.
Heb je een vraag?
Specificaties
- Gewicht Vanaf 250 Gram
- Trektijd -
- Temperatuur -
- Ingrediënten --
- Bijzonderheden Afmeting van de klontjes zijn ca. 2,5 cm.
- Hoeveelheid per kopje -
- Land van herkomst -
ED