Kandijsuiker stokje of Candy Sugar Stick
Bruine suikerstick, Candy Sugar Stick. Heerlijk voor zoete thee. Op een stevige houten stok van 17 cm.
De kandijsticks zijn per stuk verpakt in cellofaan. Prijs is per stuk.
Kandij maakt men van klontjes gekristalliseerd suiker, meestal noemen we het product kandijsuiker.
Vaak wordt rietsuiker gebruikt, dit wordt verhit en langzaam afgekoeld waardoor de kristallen ontstaan. Deze kristallen zijn zeer goed te zien op de kandijsuiker stokjes. Door toevoeging van karamel ontstaat de bruine suiker.
In Antwerpen kent men al vanaf het jaar 1500 een grote kandijsuiker industrie, suikerbakkerijen noemen ze de fabrieken daar.
Bij kandijsuiker komt vaak het woord nostalgie om de hoek, de suiker wordt vaak gebruikt voor in de koffie of thee.
Kandijsuiker komt voor in klonten en brokken op stokjes maar ook als siroop.
- Gewicht 17 cm.
- Trektijd -
- Temperatuur -
- Ingrediënten -
- Bijzonderheden -
- Hoeveelheid per kopje -
- Land van herkomst -